Lumio – het boek dat je nooit zal lezen

Lumio lampDat een goed boek je geest kan verlichten nam Max Gunawan helemaal letterlijk, en hij bedacht een boek dat als je het openklapt een mooie designlamp wordt. Max bracht avonden en weekends door in TechShop San Francisco en gebruikte er de Laser snij-apparatuur om uit hout een plooibare boekenrug te maken. Een paar maanden later en ettelijke fans rijker, probeerde hij op Kickstarter het nodige geld bij mekaar te brengen om ze in grotere oplage te gaan produceren. Toen hij de nodige 600.000$ bij mekaar had, gaf hij zijn job op, en trok naar China om een fabrikant te zoeken.

De Lumio is gemaakt van duurzaam gewonnen hout met een FSC keurmerk,  water-bestendig Tyvek, LED lampen en een Lithium Ion batterij met lange levensduur. Zelfs al is de lamp gemaakt om een leven lang mee te gaan, toch is hij ook nog 100% recycleerbaar.

Lees het orginele artikel hier (Wall Street Journal)

De Lumio product website

Imagineer First Imagine it, then Engineer it!

Geplaatst in Made in TechShop, TechShop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>